دانشجویان ترم ۱ تا ۶ کارشناسی چه کارهایی باید انجام بدهند؟
در یک سلسه پست میخواهم سه برنامه اختصاصی به سه دسته از دوستان مهندسی نفت ارائه کنم:
- دانشجویان ترم ۱ تا ۵ مقطع کارشناسی
- دانشجویان سال آخر کارشناسی و دانشجویان مقطع ارشد (مطالعه مطلب)
- افراد با سابقه کار کم (زیر ۵ سال سابقه) (مطالعه مطلب)
اگر شما هم دانشجوی ترم ۱ تا ۶ مقطع کارشناسی مهندسی نفت هستی و دنبال این میگردی که به بهترین نحو ممکن از زمان خودت استفاده کنی، ادامه این مطلب را حتما مطالعه کن.
ترمهای اول (به خصوص سه سال اول لیسانس) وقت ساختن زیربنای قوی برای آینده کاری هست. بنابراین سرمایه زمانی خودت را در مسیر درستی استفاده کن. پیشنهاد من این است که روی موارد زیر تمرکز کنی:
۱) اکسل: مهمترین و پرکاربردترین نرمافزاری که هم در دوران دانشجویی و هم بعدا در کار استفاده خواهید کرد، همین اکسل است. اکسل را با هدف خودکارسازی فرایندهای تکراری یاد بگیرید. داشبوردنویسی، ماکرونویسی و رسم نمودارها را خیلی خوب یاد بگیرید.
پیشنهاد آموزشی: آموزش ویدئویی نرمافزار اکسل ۲۰۱۶ ویژه مهندسان نفت و شیمی
۲) پایتون: اگرچه هنوز در صنعت نفت ایران توجه خاصی به مباحث یادگیری ماشین و تحلیل داده نشده است، اما این موضوع را در نظر داشته باشید که در همین لحظه اکثر شرکتهای نفتی مطرح در دنیا در حال استفاده از تکنولوژیهای داده محور هستند که لازمه کار با آنها یادگیری زبان برنامهنویسی پایتون هست. بنابراین تسلط به این زبان برنامهنویسی را در برنامههای اصلی خودتان قرار بدهید و حتما پروژه محور یاد بگیرید. در کنار یادگیری پایتون، پیشنهاد میکنم یکی از نرمافزارهای مصورسازی داده مثل Power BI را نیز یاد بگیرید.
پیشنهاد آموزشی: آموزش پایتون با محوریت مهندسی نفت (حل مثال از دروس مختلف نفت)
پیشنهاد آموزشی: آموزش جامع ماشین لرنینگ با محوریت پروژههای مهندسی نفت
۳) مفاهیم درسی: پیش از هر چیز باید به درک بالایی نسبت به مفاهیم درسی برسید. در این چند ترم شما یک سری دروسی را پاس میکنید که شاید بعدها هیچ کاربردی در صنعت نداشته باشند، اما قطعا دروسی مثل زمیشناسی، معادلات دیفرانسیل، مکانیک سیالات و … ارزش بالایی در مهندسی نفت دارند.
۴) زبان انگلیسی: رشته مهندسی نفت یک رشته بینالمللی است. تمام نرمافزارهایی که ما در شرکتهای نفتی ایرانی استفاده میکنیم، دقیقا همانها در خارج از کشور نیز استفاده میشوند. ارتباطات شرکتهای چینی و روسی با ایران زیاد است و لازمه برقراری ارتباط با این نفرات، یادگیری یک زبان بینالمللی است. تمام کتابهای رفرنس مهندسی نفت به زبان انگلیسی هستند و بنابراین هرجایی که بروید رد پایی از این زبان خواهد بود. در ترمهای اول وقت زیادی روی این موضوع بگذارید.
۵) مهارتهای جانبی: مهمترین توصیه من به شما این است که خودتان را مجهز به مهارتهای پولساز کنید؛ یعنی مهارتهایی که بتوانید در کنار تحصیل، درآمدزایی نیز برای خودتان داشته باشید. هر مهارتی میتواند پولساز باشد: طراحی سایت، تدوین ویدئو، تولید محتوا، تعمیر موبایل و … . در کنار همه اینها حتما مهارت فروش و بازاریابی را یاد بگیرید.
۶) یادگیری نرم افزارهای تخصصی: به محض گذراندن دروس تخصصی مهندسی نفت مثل مهندسی بهرهبرداری یا سفیر یا خواص سیالات مخزن، سریعا یادگیری نرمافزارهای مرتبط با آنها را شروع کن. پیشنهادم یادگیری نرمافزارهای پراسپر، پایپ سیم، سفیر و PVTi است.
آموزش نرمافزار Saphir | آموزش نرم افزار Pipesim | آموزش نرم افزار Prosper | آموزش نرمافزار PVTi | آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری | دوره پروژه-محور یادگیری سفیر و پایپسیم
دیدگاهتان را بنویسید