آموزش درس ازدیاد برداشت نفت (EOR)
ازدیاد برداشت نفت (Enhanced Oil Recovery) مبحثی در مورد روشهای مورد استفاده برای بازیافت بیشتر نفت از مخازن نفتی است که جدا از برداشت اولیه و ثانویه میباشد.
در برداشت اولیه، استخراج نفت بیشتر با استفاده از انرژی داخلی مخزن، که توسط گازهای تحت فشار یا رانش طبیعی توسط آب ایجاد میشود، صورت می گیرد. در برداشت ثانویه، بیشتر از تزریق آب یا سیلابزنی آبی استفاده میشود. به این ترتیب ازدیاد برداشت نفت (EOR) به عنوان سومین مرحله برداشت مطرح میشود. طراحی، اجرا و بهرهوری از روشهای EOR نیاز به هزینه و برنامهریزی و زمان طولانی دارد. در راستای مدیریت صحیح مخازن برنامهریزی روشهای پیشرفته ازدیاد برداشت نفت از مخازن ایران با توجه به مشخصههای خاص آنها ضروری میباشد.
به طور متوسط دو سوم از نفت در جای مخازن نفتی بعد از برداشت اولیه و ثانویه (تزریق آب و گاز) درون مخزن باقی میماند و تقاضا برای نفت اساساً ناشی از توسعه صنعت و افزایش جمعیت جهانی است. علیرغم ثابت ماندن منابع جهانی نفت ولی تخمین نهایی از ذخایر قابل برداشت هنوز نهایی نشده و هر ساله رو به افزایش است. بخشی از این افزایش مدیون روشهای پیشرفته افزایش برداشت از مخازن نفتی میباشد که میزان برداشت از مخازن را افزایش میدهد.
در ایران علاوه بر برداشت اولیه که تولید طبیعی از مخزن است روشهای برداشت ثانویه (تزریق گاز یا آب) در اکثر مخازن برنامهریزی شده درحال اجرا میباشد که باعث افزایش برداشت حدود ۵% از مخازن میگردد.
روشهای افزایش برداشت پیشرفته شامل روشهای حرارتی و غیرحرارتی میتواند باعث افزایش ذخایر و طولانی نمودن عمر برداشت از مخازن گردد که تاکنون فقط یک مورد تزریق امتزاجی در مخزن رامشیر به عنوان پروژه راهنما طراحی شده است که به بهرهبرداری رسید و نتایج آن در آینده روشن خواهد شد.
ذکر این نکته ضروری است که درس ازدیاد برداشت در چارت درسی دانشجویان مهندسی مخزن در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود دارد. به همین دلیل اهمیت زیاد این درس را نمیتوان نادیده گرفت. همچنین بسیاری از کارشناسان صنعت نفت نیز درگیر مباحث غربالگری روشهای ازدیاد برداشت میباشند که تسلط و مطالعه دقیق درس ازدیاد برداشت را بر آنها ضروری مینماید.
در فروردین ۱۴۰۲ موضوع مهم تزریق فوم به عنوان یک روش ازدیاد برداشت و کاربرد آن در مهندسی نفت به آموزش درس ازدیاد برداشت نفت اضافه شد که شامل محتوای زیر میباشد:
- بررسی کامل مکانیسمهای فوم
- کاربرد فوم در مقیاس آزمایشگاهی
- تحلیل کارهای آزمایشگاهی
- کاربرد فوم در مقیاس میدانی
- غربالگری فوم
- نقاط ضعف و نقاط قوت فوم
- تحلیل کامل عوامل موثر در پایداری فوم
- مقایسه فوم با دیگر روشها
۵۰ دقیقه از آموزش به عنوان نسخه دمو برای مشاهده و دانلود در ادامه آورده شده است:
مدرس: مهندس جواد فرزانه
ناشر: پرومایزر
سال انتشار: آبان ۱۴۰۱ (این آموزش در فروردین ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است)
زبان: فارسی
مدت آموزش: ۳۷ ساعت
روش دریافت: اسپات پلیر
با شروع یادگیری، یک کلیک فاصله دارید. همین حالا شروع کنید. آموزش درس ازدیاد برداشت نفت (EOR) قیمت: ۴۹۶ هزار تومان |
پس از مشاهده آموزش درس ازدیاد برداشت نفت، پیشنهاد اکید میکنم که به شبیهسازی روشهای ازدیاد برداشت با استفاده از نرمافزار اکلیپس مسلط شوید. مهارت منحصر به فردی است.
پیشنهاد ویژه: آموزش جامع نرم افزار اکلیپس ۱۰۰ و ۳۰۰
پیشنهاد ویژه: پکیج جامع مهندسی مخزن (۱۵ درصد تخفیف)
پیشنهاد ویژه: آموزش درس مهندسی مخازن شکافدار
پیشنهاد ویژه: آموزش درس شبیه سازی مخزن
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
یکی از کاملترین آموزش های این پیج این آموزش هست به نظرم،واقعا حرف نداشت
دوستانی که برای این آموزش تردید دارن به هیچ عنوان اینو از دست ندین،فقط ان شاءالله قیمتش صعودی نشه همه بتونن تهیه کنن
خدا قوت
بله همینطوره. جزوات و تدریس آفای فرزانه بسیار کامل هست و در دانشکده نفت اهواز نیز رفرنس دانشجوهاست
عالی بود
ممنون از کامنت شما
آموزش های آقای فرزانه عالی هستن
خیلی کاملن من از بین دوره های درسی که تهیه کردم یکی ازدیاد برداشت و یکی شبیه سازی منجر به این شد که نمره امتحان کتبیم کامل بشه
توصیه میکنم اگه واقعا علاقه مند به یادگیری هستید و توی یادگیری درس خاصی مشکل دارید دوره های آقای فرزانه خیلی کمک میکنن