فارغالتحصیلان جویای کار چه کارهایی باید انجام بدهند؟

در یک سلسه پست میخواهم شش برنامه اختصاصی برای دوستان مهندسی نفت ارائه کنم:
- دانشجویان ترم ۱ تا ۶ مقطع کارشناسی مهندسی نفت (مطالعه مطلب)
- دانشجویان سال آخر کارشناسی (مطالعه مطلب)
- امریه و سرباز (مطالعه مطلب)
- دانشجویان مقطع ارشد (مطالعه مطلب)
- فارغالتحصیلان جویای کار (مطالعه مطلب)
- شاغلان مهندسی نفت (مطالعه مطلب)
اگر به تازگی فارغالتحصیل شدهای، یا مدتی است که به دنبال کاری، یا در روزهای آینده مصاحبه کاری داری، ادامه این مطلب را با دقت مطالعه کن.
قاعدتا شما در طول تحصیل باید مفاهیم درسی، حداقل دو نرمافزار مهندسی نفت و زبان انگلیسی را یاد گرفته باشید! اما من فرض را بر این میگذارم که راهنمای خوبی نداشتهاید و یا کمکاری کردهاید. خب برویم ببینیم الآن چه باید کرد؟
۱) آشنایی با فرآیند استخدام مهندس نفت در ایران: بدون حتی یک لحظه درنگ، ۱ ساعت وقت بگذار و ویدئوی زیر را ببین. دقیقا برای شما تهیه کرده ام:
پیشنهاد آموزشی: روش متفاوت کاریابی در مهندسی نفت (برای اولین بار کامل توضیح دادهام) + اجرای عملی راهکارها
* فقط همین را بگویم که اکثر استخدامیهای مهندسی نفت در ایران بدون انتشار آگهی استخدامی انجام میشود؛ پس ویدئوی بالا را حتما ببین.
۲) شش نرمافزار بسیااار پرکاربرد در شرکتهای نفتی وجود دارد: سفیر، پراسپر، پایپسیم، اکلیپس، پترل و PVTi. در تمام آگهیهای استخدامی تسلط به حداقل ۲ مورد از این نرمافزارها مورد نیاز است. بنابراین هرچه سریعتر بنا به نیاز شرکتها و گرایش تحصیلی خودت، یادگیری آنها را شروع کن. الکی دور خودت را شلوغ نکن و با آموزشهایی که در سایت گذاشته شده پرونده این قسمت را زودتر ببند. نرمافزارهای مهم دیگری نیز وجود دارند: SubPUMP و Techlog و …
پیشنهاد آموزشی: آموزش نرمافزارهای مهندسی نفت
۳) تهیه رزومه قانعکننده: برگ برنده شما برای دعوت به جلسه مصاحبه، رزومه و ارتباطات شماست! بنابراین هرچقدر برای تهیه یک رزومه جذاب وقت بگذارید، فرصت استخدام خود را بیشتر کردهاید. از کلیگویی، غلطهای املایی، اغراق و متنهای تکراری به شدت پرهیز کنید. بهترین آموزش رزومهنویسی را من آماده کردهام و قالب آماده رزومه نیز در اختیار شما قرار میدهم:
پیشنهاد آموزشی: آموزش رزومهنویسی حرفهای (ویژه صنعت نفت و گاز) + خدمات تصحیح رزومه
۴) شبکهسازی و شناخت بازار: از هر فرصتی برای شناخت نفرات کلیدی شرکتهای نفتی بهره ببرید و با آنها ارتباط سازنده برقرار کنید. همانطور که در ویدئوی ۱ ساعته بالا گفتهام، اصلیترین کانال رسیدن رزومه شما به دست مصاحبهکننده، نفرات کلیدی و دوستان شما در همان شرکت است؛ بنابراین به ایمیل و سایت شرکتها جهت ارسال رزومه دل خوش نکنید!
۵) انتخاب گوشهای از بازار و فعالیت نیچ (Niche): در این مدت که زمان آزاد بیشتری دارید، تخصص در یک حوزه خاص و کوچک را بسیار جدی بگیرید. مثلا هر روز در زمینه روشهای بهینهسازی پارامترهای پمپ ESP و یا روشهای کنترل تولید آب و … مطالعه داشته باشید. البته همواره باید آمادگی شرکت در مصاحبه شغلی را نیز داشته باشید و این مستلزم آمادگی برای پاسخگویی به تمام دروس اصلی مهندسی نفت است (متناسب با پوزیشن شغلی آگهی شده).
۶) کار با دیتا و گزارش واقعی: در این مدت سعی کنید کمی با گزارشهای عملیاتی، برنامه عملیاتها و دادههای واقعی چاههای ایران آشنایی پیدا کنید؛ در گزارش ولتست چه چیزهایی ذکر میشود؟ گزارش روزانه حفاری چیست؟ گزارش مانیتورینگ پمپهای چگونه است؟ برنامه اسیدکاری یک چاه چگونه نوشته میشود؟ دادههای ولتست یک چاه را چگونه باید تفسیر کرد؟ هیستوری مچینگ در مدلهای شبیهسازی مخزن چکونه انجام میشود؟ و …
اما فایده این کار چیست؟ در جلسه مصاحبه، خود را فردی آشنا و نزدیک به صنعت به نمایش میگذارید و نه صرفا کسی که چهار تا درس پاس کرده است.
برخی از آموزشهای سایت که رویکرد صنعتی دارند (مانند آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری، آموزش اسیدکاری مخازن کربناته، آموزش روشهای فرازآوری مصنوعی، آموزش تفسیر ولتست با سفیر، آموزش مدلسازی چاه با پراسپر و پایپسیم، آموزش نظارت بر عملیاتهای مهندسی بهرهبرداری و …) را حتمااا ببینید. ده هیچ از بقیه جلو میفتید.
جزوه آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری با رویکرد صنعتی
اگر نکته جدیدی به ذهنم برسد، این پست را بروزرسانی خواهم کرد.
1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.