دانشجویان سال آخر کارشناسی چه کارهایی باید انجام بدهند؟

در یک سلسه پست میخواهم شش برنامه اختصاصی برای دوستان مهندسی نفت ارائه کنم:
- دانشجویان ترم ۱ تا ۶ مقطع کارشناسی مهندسی نفت (مطالعه مطلب)
- دانشجویان سال آخر کارشناسی (مطالعه مطلب)
- امریه و سرباز (مطالعه مطلب)
- دانشجویان مقطع ارشد (مطالعه مطلب)
- فارغالتحصیلان جویای کار (مطالعه مطلب)
- شاغلان مهندسی نفت (مطالعه مطلب)
حال نوبت آن است که برنامه خوبی برای دانشجویان سال آخر کارشناسی مهندسی نفت پیشنهاد کنم.
۱) آمادگی برای کنکور ارشد مهندسی نفت: اگر قصد ادامه تحصیل دارید، قطعا اولویت اول شما در سال آخر لیسانس میبایست مطالعه دروسی باشد که در کنکور ارشد مهندسی نفت میآیند (زمینشناسیها، ریاضیات، زبان انگلیسی، خواص سنگ و سیال، مخزن ۱ و ۲، مهندسی بهرهبرداری، حفاری، دوفازی، چاه آزمایی و چاهپیمایی)
بسته آموزشی آمادگی کنکور ارشد و دکترا مهندسی نفت – ۱۵ درصد تخفیف
۲) گزاشنویسی: شما در این دوران مجبور میشوید که پایاننامه، مقاله و گزارشهای مختلفی بنویسید. بنابراین سعی کنید هم اصول گزارشنویسی را بلد بشید و هم به تسلط خوبی به Word برسید؛ کارهایی همچون فهرستبندی، شمارهگذاری صفحات، رفرنسنویسی و …
۳) تمرکز روی یک تخصص خاص: سعی کنید یک موضوع تخصصی در مهندسی نفت انتخاب و چند ماه روی آن تمرکز کنید. مثلا اسیدکاری، فرازآوری مصنوعی، حل مشکلات چاه، تفسیر دادههای ولتست، شبیهسازی مخزن، غربالگری روشهای ازدیاد برداشت و … موضوعاتی هستند که میتوانید روی آنها تمرکز کنید و به یک آدم خبره در این حوزه شناخته شوید.
۴) یادگیری حداقل ۲ نرمافزار تخصصی نفت: حتما حتما حداقل دو نرمافزار تخصصی و پرکاربرد در مهندسی نفت را یاد بگیرید؛ نرمافزارهایی مثل سفیر، پراسپر، پایپسیم و اکلیپس. آموزش همه این نرمافزارها در سایت وجود دارد.
پیشنهاد آموزشی: آموزش نرمافزارهای مهندسی نفت
۵) ارائه دستاوردها: سعی کنید نتایج کارها و دستاوردهای خودتان را منتشر کنید. راههای مختلفی وجود دارد: چاپ مقاله در مجلات، شرکت در کنفرانسها، چاپ کتاب، تولید محتوا در سایت، تولید محتوا در لینکدین و … . با این کار مهارت نوشتن متنهای متقاعدکننده را یاد خواهید گرفت. سعی کنید همیشه در معرض دید باشید و مهارتهای خودتان را به همه نشان بدهید. مثلا من اواخر سال ۱۳۹۷ کتاب چاهآزمایی خودم را چاپ کردم (این لینک).
۶) رزومهنویسی: شما در شرف فارغالتحصیلی هستید و مرحله بعدی زندگیتان به پیدا کردن کار اختصاص پیدا میکند. پس از همین الآن یک رزومه شیک و مرتب برای خودتان تهیه کنید و به محض یافتن فرضت شغلی، از آن استفاده کنید. بهترین آموزش رزومهنویسی را من آماده کردهام و قالب آماده رزومه نیز در اختیار شما قرار میدهم:
پیشنهاد آموزشی: آموزش رزومهنویسی حرفهای (ویژه صنعت نفت و گاز) + خدمات تصحیح رزومه
۷) شبکهسازی و شناخت بازار: توضیح زیادی نمیدهم چون همه چیز را در ویدئوی ۱ ساعته گفتهام:
پیشنهاد آموزشی: روش متفاوت کاریابی در مهندسی نفت (برای اولین بار کامل توضیح دادهام) + اجرای عملی راهکارها
۸) زبان انگلیسی: تلاش کنید مکالمه و نگارش گزارش به زبان انگلیسی را یاد بگیرید.
۹) برنامهنویسی: اگر هدف شما اپلای و یا اشتغال در حوزه توسعه نرمافزار است، حتما برنامهنویسی را به طور جدی دنبال کنید.
پیشنهاد آموزشی: آموزش پایتون با محوریت مهندسی نفت (حل مثال از دروس مختلف نفت)
توصیه آخر: زیاد درگیر گرفتن مدرک دورههای مختلف و کارهای فیک نباشید! تمام تلاش شما باید بر روی ارتقای خودتان باشد. یک آدم همه فن حریفِ متخصص شوید. یعنی کسی که هم دانش بالایی دارد و هم توانایی پیادهسازی این دانش در کار و صنعت را دارا میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید