افراد با سابقه کار کم (زیر ۵ سال سابقه) چه کارهایی باید انجام بدهند؟
پیرو دو پست قبلی (این لینک و این لینک) که راهکارهایی را برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی نفت پیشنهاد دادم، حال نوبت به دوستانی است که فارغالتحصیل شده و توانایی یافتن کار را داشتهاند.
برای پیشرفت و بروز بودن در محیط کار میبایست مهارتهایی همچون موارد زیر را بدست بیاورید:
۱) تخصص نرمافزاری: حال که خیال شما بابت کار راحت شده، وقت آن است که موقعیت خود را با افزایش مهارت و تخصص تثبیت کنید. به نظر نمیرسد که شخصیت شما به گونهای باشد که بخواهید مدام استرس بیکار شدن داشته باشید! بنابراین از تک تک فرصتها برای ارتقای مهارتهای نرمافزاری و تخصصی خودت استفاده کن.
۲) شناخت بازار: به نظرم بد نیست شرایط کاری و حقوق و مزایای شرکتهای دیگر را نیز دنبال کنی تا اگر فرصت بهتری پیدا شد، سریعاً اقدام کنی.
۳) توانایی تحلیل: هر مدیری از شما انتظار دارد که با انجام هر کار نرمافزاری یا اتمام هر ماموریت عملیاتی، تحلیل خود از شرایط را بیان کنی و بتوانی تصمیمگیری خوبی بر اساس آن داشته باشی. بنابراین تا میتوانی مطالعه کن و تجربیات جدید کسب کن تا بتوانی شرایط مختلف را آنالیز و تحلیل کنی.
۴) مدیریت پروژه: با افزایش سابقه کار، احتمال اینکه مدیریت یک تیم یا پروژه به شما سپرده شود زیاد است؛ پس تا میتوانی در این زمینه آمادگی داشته باش.
۵) مذاکره: یکی از کارهای اصلی مهندسان نفت در شرکتهای نفتی حضور در جلسات با کارفرما و دفاع از عملکرد خودشان است. پس روی مهارت مذاکره و قانع کردن مخاطب وقت بگذار.
۶) زبان انگلیسی: همانطور که در پستهای پیشین نیز گفته شد، مکالمه به زبان انگلیسی رکن اصلی مهندسی نفت است.
۷) برندسازی شخصی: سعی کن به مرور یک برند شخصی قوی برای خودت در یک زمینه خاصی از مهندسی نفت درست کنی. مثلا ادعا داشته باش که جزو ۵ نفر اول ایران در زمینه طراحی پمپ ESP هستی.
اخطار: حواست باشد که تا کم سابقه هستی هر آنچه را که باید یاد بگیری، یاد بگیر! وگرنه با افزایش سن و سابقه، برای پرسش از کم سابقهها خجالت خواهی کشید…
به نظرت یک مهندس نفت کم سابقه باید دنبال یادگیری چه چیزهای دیگری باشد؟
دیدگاهتان را بنویسید