برنامه آموزشی مهندسی بهرهبرداری (اختصاصی پرومایزر)

پس از سالها فعالیت در آموزش مهندسی نفت و به خصوص آموزش تخصصی مهندسی بهرهبرداری، میخواهم برنامه آموزشی کاملا کاربردی و متناسب با نیاز شرکتهای نفتی ایران ارائه کنم. جهت اطلاع از مهارتهای مورد نیاز شرکتهای ایرانی و خارجی روی این لینک کلیک کنید.
این برنامه که به صورت اختصاصی برای مخاطبان وبسایت پرومایزر تهیه شده، شما را از سایر آموزشها کاملا بینیاز میسازد و میتواند بهترین شروع برای فعالیت حرفهای در این شغل باشد.
بنابراین لطفا به برنامه ارائه شده اعتماد کنید و گام به گام با برنامه آموزشی زیر جلو بروید و هیچ مرحلهای را پرش نکنید!
۱) گام اول: مرور و تسلط به مفاهیم اساسی مهندسی بهرهبرداری
در این مرحله تمام تمرکز خود را بر روی سه آموزش سایت بگذارید:
آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری با رویکرد صنعتی | آموزش خواص سیالات مخزن | آموزش درس مکانیک سیالات دوفازی
جزوه آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری با رویکرد صنعتی
مشاهده آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری از نان شب برای شما واجبتر است و مسیر یادگیری شما را ماهها و حتی سالها کوتاهتر میکند. جزوه این آموزش را حتما پرینت رنگی بگیرید و با لذت ویدئوها را مشاهده و نوتبرداری کنید.
۲) گام دوم: تسلط به نرمافزارهای پرکاربرد در شرکتهای نفتی
من دهها آگهی استخدامی را بررسی کردهام و نرمافزارهای مشترک و مورد نیاز شرکتها را در ۲ دسته تقسیم میکنم:
- نرمافزارهای اولویت ۱ شامل: نرمافزار Prosper، نرمافزار Pipesim، نرمافزار Saphir
- نرمافزارهای اولویت ۲ شامل: نرمافزار Emeraude، نرمافزار SubPUMP، نرمافزار GAP، نرمافزار Wellbook
- نرمافزارهای اولویت ۳: این نرمافزارها در برخی شرکتها و برای فعالیتهای خاص و محدودی استفاده میشوند مثل نرمافزار GOHFER در بحث شکاف هیدرولیکی یا سایر نرمافزارها.
آموزش مدلسازی یک چاه ایران با نرمافزار Prosper (به زودی) | آموزش مدلسازی یک چاه ایران با نرمافزار Pipesim (به زودی) | آموزش تفسیر ولتست چندین چاه ایران با نرمافزار Saphir | آموزش مدلسازی و تفسیر ولتست یک چاه ایران با استفاده همزمان از ۵ نرمافزار سفیر، پراسپر، پایپسیم گپ و الگا (به زودی) | آموزش طراحی پمپ ESP با نرمافزار SubPUMP | آموزش تفسیر لاگهای تولیدی با نرمافزار Emeraude (به زودی)
دقت کنید که تنوع نرمافزارها زیاد است اما من در اینجا قصد ندارم شما را سردرگم کنم. به همین خاطر ابتدا نرمافزارهای اولویت ۱ را حتمااا یاد بگیرید و سپس در صورت تمایل و بر حسب نیاز سراغ نرمافزارهای اولویت ۲ بروید. برای مثال شرکتهای درگیر در بحث فرازآوری مصنوعی انتظار دارند که شما نرمافزارهای پراسپر، پایپسیم و سابپمپ را بلد باشید.
۳) گاه سوم: انتخاب یک حوزه تخصصی
برای اینکه بتوانید به فرد شناخته شدهای در صنعت نفت ایران تبدیل شوید، نیاز است که حداقل در یک حوزه خیلی تخصصی و عمیق کار کنید و برند خوبی برای خودتان ایجاد کنید. حوزههای زیادی برای انتخاب وجود دارد ولی تلاش کنید ارائه راهکار برای مشکلات و چالشهای چاههای ایران در اولویت شما باشد. فایل زیر را حتما مطالعه کنید:
حل مشکلات و چالشهای تولید (کتاب الکترونیکی)
پیشنهاد اکید میکنم حتما حداقل در یکی از دو حوزه “فرازآوری مصنوعی و به خصوص پمپهای ESP” و “شکاف هیدرولیکی” ورود کنید؛ آینده چاههای ایران هستند!
دوره آموزشی طراحی پمپ ESP با نرمافزار SubPUMP، نصب، راهاندازی و مانیتورینگ
۴) گام چهارم: نظارت بر عملیاتهای مهندسی بهرهبرداری
یکی از اصلیترین وظایف یک مهندس بهرهبردار، نظارت بر عملیاتهای درونچاهی است؛ عملیاتهایی همچون اسیدکاری با کویل یا بولهد، ولتست، نیترولیفت، رفع مانع با تزریق حلال، آزمایش گرادیان فشار و دمای جریانی و استاتیک (FGS/SGS)، مشبککاری، لاگهای تولیدی مثل PLT و …
در این خصوص آموزش فوقالعادهای توسط آقای سروش جسری ضبظ شده و در سایت قرار گرفته است:
آموزش نظارت بر عملیاتهای متداول مهندسی بهرهبرداری
مشاهده این آموزش کاملا عملیاتی را به تمام دانشجویان، شاغلان مهندسی بهرهبرداری، نفرات گشت چاه، دوستان شاغل در سرویس کمپانیها و خانمهای مهندسی بهرهبرداری که محدودیت جهت حضور در سر چاه دارند به شدت پیشنهاد میکنم.
۵) گام پنجم: تهیه رزومه قانعکننده
برگ برنده شما برای دعوت به جلسه مصاحبه، رزومه و ارتباطات شماست! بنابراین هرچقدر برای تهیه یک رزومه جذاب وقت بگذارید، فرصت استخدام خود را بیشتر کردهاید. از کلیگویی، غلطهای املایی، اغراق و متنهای تکراری به شدت پرهیز کنید. بهترین آموزش رزومهنویسی را من آماده کردهام و قالب آماده رزومه نیز در اختیار شما قرار میدهم:
آموزش رزومهنویسی حرفهای (ویژه صنعت نفت و گاز) + خدمات تصحیح رزومه
همچنین در یک ویدئوی کوتاه، فرآیند کاریابی در مهندسی نفت را به همراه لیست ۵۰ شرکتی که مهندس نفت استخدام میکنند در اختیار شما گذاشتهام:
روش متفاوت کاریابی در مهندسی نفت + لیست ۵۰ شرکت ایرانی که مهندس نفت استخدام میکنند
۶) گام ششم: کار با دیتا، برنامه عملیات و گزارشهای واقعی
سعی کنید کمی با گزارشهای عملیاتی، برنامه عملیاتها و دادههای واقعی چاههای ایران آشنایی پیدا کنید؛ در گزارش ولتست چه چیزهایی ذکر میشود؟ گزارش روزانه تولید چیست؟ گزارش مانیتورینگ پمپهای ESP و SRP چگونه است؟ برنامه اسیدکاری یک چاه چگونه نوشته میشود؟ دادههای ولتست یک چاه را چگونه باید تفسیر کرد؟ برای مدلسازی چاه به چه دیتایی نیاز داریم؟ و …
فایده این کار چیست؟ در جلسه مصاحبه، خود را فردی آشنا و نزدیک به صنعت به نمایش میگذارید و نه صرفا کسی که چهار تا درس پاس کرده است!
تمام آموزشهای ذکر شده در بالا رویکرد کاملا صنعتی دارند و از دیتا و گزارش عملیات چاههای ایران استفاده شده است. دو آموزش زیر را نیز حتما مشاهده کنید (البته این دو آموزش بخشی از آموزش جامع مهندسی بهرهبرداری هستند):
دوره آموزشی اسیدکاری مخازن کربناته (مباحث آزمایشگاهی، طراحی و عملیاتی) | دوره آموزشی طراحی پمپ ESP با نرمافزار SubPUMP، نصب، راهاندازی و مانیتورینگ
۷) گام هفتم: زبان انگلیسی را جدی بگیرید!
هیچ نیازی به توضیحات اضافه در خصوص اهمیت زیاد زبان انگلیسی در مهندسی نفت نیست! من با یکی از دوستان مهندسی نفت کلاس خصوصی آنلاین برداشتهام.
در پایان پیشنهاد میکنم حتما به تلگرام با آیدی sadeghsal پیام بدهید تا ریزهکاریهای مسیر یادگیری شما را شفافتر کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید