بلاگ

۲ سال ارشد چکار کنم که بعداً پشیمان نشم؟

دو سال ارشد نفت

اگر دنبال نقشه راهی هستی که بهترین استفاده را از ۲ سال ارشد ببری، جای خوبی آمده‌ای. در این مطلب همه چیز را برایت شفاف می‌کنم.

در پایان ارشد قرار است که شما به عنوان فردی شناخته شوی که متمرکز بر روی مهارت‌افزایی در یک زمینه خاص تلاش کرده‌ای. پس حواست به این موضوع مهم باشه.

نکته اول: از همان ابتدای ارشد مشخص کن می‌خواهی در ایران بمانی و کار کنی؟ یا می‌خواهی اپلای کنی؟ مسیر این دو راه کاملاً متفاوت و نیازمند یادگیری مهارت‌های مشخصی است. مثال: کسی که می‌خواهد کار کند باید نرم‌افزار یاد بگیرد اما کسی که می‌خواهد اپلای کند باید موضوع پایان‌نامه‌اش مقاله خور و باب میل دانشگاه‌های خارجی باشد.

فرض را بر این می‌گذارم که مسیر اول (یعنی ماندن در ایران و کار کردن) را انتخاب کرده‌ای. بنابراین ادامه این نوشته برای شماست.

نکته دوم: حتما چالش‌های مخازن و چاه‌های ایران را بررسی کن و عنوان پایان‌نامه‌ات در راستای حل یکی از این چالش‌ها باشد. من در فصل آخر دوره جامع مهندسی بهره‌برداری به بررسی ۱۳ چالش اصلی چاه‌های ایران پرداخته‌ام و ایده‌های خوبی در مورد انتخاب موضوع به شما می‌دهد.

نکته سوم: حتما حتما حتما حداقل دو نرم‌افزار مرتبط با گرایش تحصیلی خودت را یاد بگیر. پیشنهاد من شروع یادگیری نرم‌افزارها به این صورت است:

  • گرایش مخزن: اکلیپس، پترل و PVTi
  • گرایش بهره برداری: پراسپر، سفیر، پایپ سیم
  • گرایش حفاری: لندمارک

* همگی اکسل را خیلی خوب یاد بگیرید. مهارت ماکرونویسی و داشبوردنویسی را به لیست مهارت‌های خودت اضافه کن.

پیشنهاد برای مطالعه: مجموعه نوشته‌ها در مورد یادگیری مهارت‌های کاربردی در مندسی نفت

نکته چهارم: شبکه‌سازی را به هیچ عنوان فراموش نکن. اینکه بعد از فارغ‌التحصیلی کار پیدا کنی یا نکنی، ارتباط مستقیمی با همین شبکه‌سازی دارد. اساتیدی که پروژه‌های صنعتی دارند یا سمت‌های مدیریتی در شرکت‌های خصوصی دارند را شناسایی و کار مشترک انجام بده. انجمن علمی خیلی فعالی داشته باشید و دوره‌های آموزشی متعددی با حضور مهندسان شرکت‌های نفتی برگزار کنید (به هیچ عنوان اجازه ندید دانشجوها دوره برگزار کنند؛ زیرا فرصت ارتباط مستقیم با صنعت را از دست می‌دهید!).

نکته پنجم: تولید محتوای تخصصی در برنامه‌هایت باشه. نگارش مقاله، کتاب یا بلاگ نویسی را بذار جزو برنامه‌هایت.

نکته ششم: خیلی متمرکز کار کن. یعنی اینجوری نباشه که سه ماه روی یک موضوع، دو ماه روی موضوعی دیگر و … کار کنی! همان ابتدا با نفرات با تجربه مشورت کن تا بتونی مسیر مناسبی را برای خودت ترسیم کنی و در ادامه فقط بر روی حرکت در مسیر درست تمرکز داشته باشی.

نکته هفتم: تا جایی که می‌توانی فرصت‌های دور زدن سربازی را دریاب: امریه شرکت نفت، امریه قرارگاه خاتم، بنیاد ملی نخبگان و …

پیشنهاد برای مطالعه: گزینه‌های جایگزین سربازی عادی برای فارغ‌التحصیلان مهندسی نفت چیست؟

نکته هشتم: مهارت‌های ارائه، نفوذ کلام، صحبت به زبان بین‌الملل و سواد داده‌ای را پیگیر باش.

 

در آخر و در یک کلام: کل زمان خودت را به آموزش و شبکه‌سازی اختصاص بده…

اگر این کار را نکنی بعد از دو سال ارشد پشیمان خواهی بود!

مشاهده آموزش‌های درسی و نرم‌افزاری مهندسی نفت

دیدگاهتان را بنویسید