بلاگ

برنامه ارقای مهارت برای دوستان مهندسی بهره‌برداری (زمستان ۱۴۰۲) + ارائه نقشه راه

بعد از پنج سال سر و کله زدن با مبانی مهندسی بهره‌برداری و درگیری مستقیم با مفاهیم و عملیات مهندسی بهره‌‌برداری، الآن مطمئن هستم که تسلط به مفاهیم جریان‌های دوفازی و چندفازی و مبحث آنالیز گره‌ای اهمیت فوق‌العاده زیادی داره و برای یک مهندس بهره‌بردار از نان شب هم واجب‌تره!

شما حتی وقتی وارد حوزه‌هایی مثل فرازآوری مصنوعی هم میشید، متوجه اهمیت این دو مبحثی که گفتم خواهید شد.

چاه‌های ایران دچار چالش‌ها و مشکلات بسیاری مانند مشکل تولید آب یا گاز اضافه، افت فشار ته چاهی، آسیب سازند، تولید ماسه، افت فشار مخزن و … شده‌اند و نیاز به مهندس بهره‌بردار مسلط و متخصص روزبروز بیشتر احساس میشه.

بیایید طی چند گام، مهارت‌های خودمان در زمینه مهندسی بهره‌برداری را به سطح بسیار خوبی ارتقا بدهیم و پس از آن با اعتماد به نفس بالایی در محیط کار و دانشگاه حاضر شویم.

 

برنامه ارتقای مهارت برای دوستان علاقمند به مهندسی بهره‌برداری

گام اول: مرور دروس دوفازی و خواص سیالات مخزن

🔸 شاید باورتون نشه ولی حتی وقتی وارد بازار کار هم بشید، این دو تا درس دست از سر شما برنمی‌دارند و در خیلی از نرم افزارها با مفاهیم این دروس سر و کار خواهید داشت. پس خیلی سریع مرور کنید و مفاهیم مهمش را نوت‌برداری کنید.
اگر دوست داری در کمترین زمان ممکن این دو درس را مرور کنی قطعا پیشنهادم آموزش‌های سایت هست 👇

آموزش ویدئویی درس جریان سیالات دوفازی در خط لوله

آموزش ویدئویی درس خواص سیالات مخزن

 

گام دوم: یادگیری دقیق مفاهیم درس مهندسی بهره‌برداری

🔸 شما اول باید به تمام مباحث این درس از جمله نمودارهای عملکردی، روش‌های فرازآوری مصنوعی، اسیدکاری، مشبک‌کاری، آسیب سازند و… مسلط بشید تا بعدش بتونید نرم‌افزار خاص هر حوزه را یاد بگیرید. من تمام این‌ها را در آموزش جامع مهندسی بهره‌برداری پوشش داده‌ام👇

دوره جامع مهندسی بهره‌برداری (با رویکرد صنعتی)

مهندسی بهره برداری

 

گام سوم: یادگیری نرم‌افزارهای Prosper و Pipesim

🔸 این دو نرم‌افزار کارکرد کاملا مشابهی دارند و برای مدلسازی چاه و شبیه‌سازی سناریوهای مختلف به کار میرن. هر شرکتی ترجیح میده فقط با یکی از اینها کار کنه. مثلا تو پرشیا با پراسپر کار می‌کنند اما در مناطق نفت‌خیز جنوب با پایپ‌سیم.

شما در گام دوم مفاهیم پشت این دو نرم‌افزار را کاملا مسلط شدید و در این گام فقط باید با ماژول‌های نرم‌افزار آشنا بشید و چندین تمرین و پروژه انجام بدید تا همه چی بیاد تو دستتون. این را هم بگم که اگر یکیش را یاد گرفتید، یادگیری دومی حداکثر یک هفته زمان میبره 👇

آموزش ویدئویی نرم‌افزار پراسپر

آموزش ویدئویی نرم‌افزار پایپ‌سیم (دوره مقدماتی و تکمیلی)

 

این چیزهایی که گفتم کلیات مهندسی بهره‌برداری است. یعنی هرررر مهندس بهره‌برداری باید بلد باشه. استثنا هم نداره. اما بعد از یادگیری این موارد، شما باید حوزه تخصصی خودتون را انتخاب کنید و خیلی متمرکز بشید به نرم‌افزارها و رفرنس‌های همان حوزه. مثلا یک نفر میگه من میخوام متمرکز بشم روی اسیدکاری یا گس لیفت یا ولتست یا تفسیر plt یا….

برای انتخاب یک حوزه تخصصی، در تلگرام با من مشورت کنید: ۰۹۱۳۳۲۰۴۵۴۰

 

📌 دوستانی که قصد دارند بسته آموزشی دوفازی+مهندسی بهره‌برداری+پراسپر+گپ+کتاب آنالیز گره‌ای را به صورت یکجا تهیه کنند، ١۵ درصد تخفیف در نظر گرفتم. لینک زیر را مطالعه کنید👇

پیشنهاد آموزشی: بسته آموزشی مهندسی بهره‌برداری (۱۵ درصد تخفیف)

دیدگاهتان را بنویسید