بلاگ

دارم فارغ التحصیل میشم و هیچی بلد نیستم، چکار کنم؟

یک دانشجوی صفره صفر سال آخر نفت الآن دقیقا باید چکار کنه؟

پاسخ: در این نوشته چند فرض را در نظر می گیرم:

  • من فرض را بر این می گذارم که تا سال آخر لیسانس پیش رفته اید ولی در طی مسیر برای افزایش مهارت و یا یادگیری خودتان وقت نگذاشته اید.
  • فرض می کنم که قصد اپلای ندارید و دنبال کار در ایران هستید.
  • فرض می کنم قصد تغییر رشته ندارید و هدفتان موفقیت در رشته مهندسی نفت هست.

اول از همه توصیه می کنم که اگر لیسانس را دانشگاه خوبی نبوده اید، ارشد به یکی از دانشگاه های خوب تهران بروید. بنابراین نیاز هست که از همین حالا شروع کنید کم کاری های خودتان در لیسانس را در ارشد جبران کنید.

از همین الآن یک موضوعی را انتخاب کنید و حداقل یک سال به صورت تمام وقت برای تسلط بر آن حوزه وقت بگذارید. من خودم از سال آخر لیسانس تصمیم گرفتم که خیلی تخصصی روی ولتست کار کنم (اگر در زمینه انتخاب موضوع مشکل دارید یک مشاوره خصوصی با صادق سلمانی رزرو کنید).

به هیچ عنوان منظورم مطالعه جزوه اساتید نیست. جزوه استاد فقط یکی از منابع هست. شما باید دو سه تا رفرنس انگلیسی را به طور کامل مطالعه کنید و یک نرم افزار در آن زمینه را خیلی حرفه ای یاد بگیرید. من در کنار ولتست، نرم افزار سفیر را هم زیر و رو کردم.

برای انتخاب موضوع کاری با چند نفر از مهندسان صنعتی مشورت کنید. شما باید دنبال حل چالش های واقعی صنعت نفت ایران باشید. به این نکته خیلی دقت کنید.

بعد از مدتی که در زمینه تخصصی خودتان پیشرفت کردید، سعی کنید همکاری با افراد صاحب تجربه را استارت بزنید. مثلاً من زمانی که یک مقدار در حوزه ولتست کار کردم به یکی از مهندسان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پیشنهاد دادم که کتاب ولتست بنویسیم. همچنین پیشنهاد دادم که یک سری اسلایدهای آموزش نرم افزار سفیر تهیه کنم. همین حرکت من، استارت دوستی و همکاری های بعدی ما شد. در این مسیر، از تجربه های خیلی خوب ایشان استفاده کردم و به منابع دست اول هم دسترسی پیدا کردم.

حتما حتما شبکه سازی کنید. همکاری های ذکر شده در بالا، مثالی از شبکه سازی است. شبکه دوستان قوی و متخصص بسیار برای آینده کاری شما حیاتی هست. اهمیتش از معدل و مقاله خیلی زیاد بالاتر است. بنابراین کاملا این موضوع را جدی بگیرید.

خب تا اینجا شما در یک زمینه مشخص یک سال وقت گذاشتید و مهارت پیدا کردید، یک نرم افزار مرتبط نیز یاد گرفتید. شبکه سازی نیز کردید.

در مرحله بعدی باید مهارت های خودتان را عرضه کنید. مهمترین مهارت یک مهندس باید مهارت فروش باشد. شما باید بتوانید آن چیزی را که بلد هستید به خوبی پرزنت کنید.

در این لحظه پیشنهادم استفاده خیلی حرفه ای از شبکه اجتماعی لینکدین هست. اگر چیزی در مورد لینکدین نمیدانی این لینک را مطالعه کن. اگر حس می کنی که در زمینه تخصصی خودت پیشرفت خوبی داشته ای، هر از چند گاهی مطالب علمی و کاربردی در لینکدین منتشر کن. دقت کن که مطالب کپی پیستی و آب دوغ خیاری نباشد. حتماً در قالب شکیل و کاربردی باشد. افراد با سابقه زیادی پست شما را مطالعه خواهند کرد. بنابراین دقت کن! مثلا می توانی نمودار ولتست یکی از چاه های ایران را که تفسیرش چالش زیادی داشته قرار بدهی و نکته تفسیری آن را خیلی مختصر و کاربردی توضیح بدهی.

اگر بتوانی این کار را به خوبی انجام بدهی، خیلی زود به عنوان یک مهندس تحلیلگر شناخته خواهی شد.

مدیرها دنبال افزاد با ذهنیت تحلیلگر هستند. کسی که بتواند مسائل را خیلی خوب تحلیل و تفسیر کنند.

این ها پیشنهاد من به دوستانی بود که قصد دارند بکوبند و از نو بسازند.

در پایان این نکته را هم بگویم که اگر یک نفر که قبلا این مسیر را رفته در کنار شما باشد و به عبارتی منتور شما باشد، خیلی سریعتر و با کیفیت تر رشد خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید